2 katka: Promiň, ale když jsem dočetl tvůj příspěvek tak jsem nabyl dojmu, že ani trošku netušíš o co tady jde. Svaz přece nemůže rozdělovat peníze, které nemá. Svaz nemůže kupovat plavky a jiné plavecké potřeby plavcům na klubové úrovni. Jinak co se týče reprezentace tak jsem si myslím, že se svaz snaží plnit požadavky na výbavu plavců. Co jsem viděl tak v Římě 09 měli plavci celkem slušivé oblečení a hlavně měli nejnovější typ plavek. Podle mě chyba není v tom, že by svaz peníze měl a škudlil. Chyba svazu je ta, že se na hlavních místech vyskytují lidé, kteří nedokážou peníze získat. Nedokáží získat pozornost širšího publika. Nedokáží držet krok se svazy jiných sportů, které se o peníze bijí.
A jak to změnit? Určitě to nepůjde lehce, protože lidé na svazu už jsou zvyklí, že mají svoje místečko jisté. Někteří už jsou tak hezkých 20 a více let. Tak proč by se měli víc snažit. Mohu zde dát příklad ze sportu kterého si opravdu vážím asi nejmíň. Je to fotbal. Vše se jim přestalo dařit a v co to vyústilo? Vyházeli "celý" svaz. A to je podle mě řešení. Je to moc radikální? Asi ano, ale je to dle mě jediný způsob jak něco doopravdy změnit.