Jak to změnit?

Vše co se týká ČSPS

Re: Jak to změnit?

Příspěvekod Mistr5 » pát srp 14, 2009 11:00 am

2 katka: Promiň, ale když jsem dočetl tvůj příspěvek tak jsem nabyl dojmu, že ani trošku netušíš o co tady jde. Svaz přece nemůže rozdělovat peníze, které nemá. Svaz nemůže kupovat plavky a jiné plavecké potřeby plavcům na klubové úrovni. Jinak co se týče reprezentace tak jsem si myslím, že se svaz snaží plnit požadavky na výbavu plavců. Co jsem viděl tak v Římě 09 měli plavci celkem slušivé oblečení a hlavně měli nejnovější typ plavek. Podle mě chyba není v tom, že by svaz peníze měl a škudlil. Chyba svazu je ta, že se na hlavních místech vyskytují lidé, kteří nedokážou peníze získat. Nedokáží získat pozornost širšího publika. Nedokáží držet krok se svazy jiných sportů, které se o peníze bijí.

A jak to změnit? Určitě to nepůjde lehce, protože lidé na svazu už jsou zvyklí, že mají svoje místečko jisté. Někteří už jsou tak hezkých 20 a více let. Tak proč by se měli víc snažit. Mohu zde dát příklad ze sportu kterého si opravdu vážím asi nejmíň. Je to fotbal. Vše se jim přestalo dařit a v co to vyústilo? Vyházeli "celý" svaz. A to je podle mě řešení. Je to moc radikální? Asi ano, ale je to dle mě jediný způsob jak něco doopravdy změnit.
Mistr5

Re: Jak to změnit?

Příspěvekod Tomas Vav » úte srp 18, 2009 9:00 am

Sice je hezké, že se mluví o očistě svazu po vzoru fotbalu - "vyházet celý svaz", ale má to svá "ale". To, že tam jsou stále stejní lidé je i obrázek členské základny a rovněž osobností, které máme. Na rozdíl od fotbalu je členství ve výkonném výboru ČSPS a ostatních orgánech bezplatné, lidé si musí brát dovolenou nebo volno ze své práce, maximálně dostanou zaplaceny cesťáky. V této situaci je opravdu těžké najít někoho, kdo tomu chce obětovat svůj čas a kandidovat - viz volby na konferenci ČSPS, kdy jen málokdy je více kandidátů na danou pozici.
Také diskuse, jakým směrem se dát, co změnit, v podstatě neprobíhá, myslím si, že nejen vedení svazu, ale i spousta současných trenérů a klubů je zaběhlá v systému, který nějak funguje a o potřebných změnách nepřemýšlí. Snad tomu toto fórum pomůže.
Tomas Vav

Předchozí

Zpět na Český Svaz Plaveckých Sportů