Vzhledem k tomu, že hodně chodím do posilovny a nestíhám úplně denně sníst tolik, kolik bych měl, tak používám protein a sachariďák vlastně každodenně. Taky se snažím dávat si multivitamin v tabletkách (vím že to dost lidí odsuzuje, ale já mam imunitu dost na hov**).
Jinak co se týče ostatních bobulí...
BCAA - dá se bez toho žít, ale kdo to myslí se sportem vážně, neměl by na tohle zapomínat. Myslím, že to fakt pomáhá.
Kreatin - s normálním kreatinem zkušenosti nemám. Ale měl jsem už creatin ethyl ester (dál jen CEE), krealkalyn a krea-genic. Četl jsem hodně názorů, že pro plavce to nemá smysl. Musím říct jo, v bazénu při tréninku to zas tak nepomáhá. Ale v posilovně to prostě funguje. A podle mě funguje rovnice posilovna

síla

rychlost v bazéně. Z toho důvodu bych kreatinové výrobky doporučil. Otázka je jakej. CEE je nejlevnější z těch co jsem měl, má taky nejlepší poměr cena/účinky, navíc se doporučuje atletům a atletika je plavání blíž než kulturistika. Krealkalyn - podle mě nejslabší, nehodí se moc pro plavce, stejná cena jako krea-genic. Kreagenic má nejlepší účinky, ale je celkem dražší o dost než CEE. Doporučil bych to lidem spíš před nějakým plaveckým vrcholem.
Nitrix - tak tahle věc je hodně diskutabilní. Dost lidí to zavrhuje. Mě spíš připadá, že tahle věc dost pomáhá psychicky. Člověk je po požití nitrixu napumpovanej, jeho svaly vypadaj větší. Ale jestli to pomáhá v bazénu? Možná trošinku jo, ale nevím, jestli to není trochu málo za tu cenu. Ale doporučil bych to lidem co choděj do posilky a třeba začli stagnovat. Nebo i pro sprintery třeba týden před závodem to začít sypat a možná to pomůže.
To je tak z mých zkušeností. Jinak z jedný interview vím, že Jason Lezak bere vitamíny, aminokyseliny (bcaa a spol.), arginin (v podstatě nitrix), creatin a optygen (to netuším co je)